MENU

Met een knipoog naar de slagerij, die er tot meer dan tien jaar geleden was, heeft vlees de hoofdrol gekregen in de brasserie. De Mibrasa houtskooloven staat midden in onze open keuken. Bij een temperatuur van ±300 graden wordt het vlees in heel korte tijd perfect bereid.  Bovendien krijgt het een subtiele rooksmaak.

Butcher bites

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vlees en vis | 2 personen
  • Buffalo chicken wings
    9.50 €
    aioli
  • Pork belly burnt ends
    10.50 €
    zacht gegaard | gerookt buikspek
  • Bourgondïër bitterbal
    9.50 €
    Leffe bitterbal | Amsterdams uitje | mosterd | 7 stuks
  • Rustiek landbrood
    7.50 €
    Mibrasa oven | dips
  • Nachos
    10.50 €
    Nachos | gehakt| guacamole | cheddar | chilisaus
  • Pata Negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • Flatbread
    6.00 €
    met dips

Starters (vanaf 17.00)

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vis en vlees | 2 personen
  • Carpaccio
    13.75 €
    gemarineerd runderhaas | truffelmayonaise | rode ui | Parmezaanse kaas
  • Gamba’s
    12.50 €
    gegrild | knoflookolie | aioli
  • Steak tartaar
    14.50 €
    65 graden ei | Parmezaanschuim | dragon mayonaise
  • Buikspek
    13.75 €
    pompoencreme | vadouvan schuim| zoetzuur wortel
  • Tonijn tartaar
    15.50 €
    mango-pepergel | sesam crème
  • Flame beef
    14.50 €
    gemarineerd | gegrild | kimchi | sriracha mayonaise | chips
  • Pata negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • (V) Burrata
    13.50 €
    rode biet | Dukkah | groene kruiden | foccacia
  • Zoete aardappel soep
    8.25 €
    garam masala

Specialiteit van de chef

  • Tomahawk | Hollands weide rund | 1000 gram | 2 personen

    Het vlees heeft een mooie marmering waardoor vetten smelten tijdens heet grillen en het vlees super mals blijft

  • Dry aged Black Angus Entrecote
    per 100 gram €13.00
  • Dry aged Black Angus Ribeye
    per 100 gram €13.00
  • Dry aged Black Angus Hamburger
    €17.50
    200 gram

Steaks gegrild uit de Mibrasa oven (vanaf 17.00)

Al onze steaks worden bereid in onze Mibrasa houtskooloven. Dit geeft een subtiele rooksmaak aan het vlees. Zoek zelf een bijpassende saus uit.

  • Tournedos
    34.50 €
    200 gram | gegrild | Simmentaler
  • Flat-iron
    25.50 €
    225 gram | gegrild | Irish Angus beef | gemarmerd
  • Kalfs picanha
    25.50 €
    gegrild | rosé |  225 gram
  • Iberico
    25.50 €
    rack | Spaans varken | gemarmerd | 250 gram

Burgers

Onze burgers worden gemaakt van puur Hollands rundvlees en wegen 200 gram. De burgers worden standaard medium geserveerd.

  • Voor de echte vleesliefhebber
    17.50 €
    Smokey house burger & pulled pork barbecue sauce red onion | tomato | 300 grams 
  • Classic house burger
    16.50 €
    gerijpte cheddar | bacon | tomaat | rode ui
  • Truffel black burger
    17.00 €
    Parmezaan | rucola | zongedroogde tomaat | bacon | kappertjes | rode ui | pijnboompitten
  • Classic house burger XXL
    21.50 €
    dubbele burger | cheddar | bacon | 400 gram
  • Chicken burger
    16.50 €
    cheddar | bacon | tomatensalsa
  • (V) Avocado burger
    15.50 €
    vegan | jalapeno | gegrilde groenten | guacamole

Main Dishes (vanaf 17.00)

  • Iberico Spareribs
    26.50 €
    huis gemarineerd | gelakt | knoflook & kerriesaus |
  • Gamba’s
    22.50 €
    gegrild | knoflook kruiden olie | tomatensalsa
  • Zalm
    24.50 €
    pesto kruiden korst | beurre blanc
  • Kippendij saté
    18.50 €
    huisgemaakt | echte pindasaus | kroepoek | atjar
  • Shortrib
    23.50 €
  • (V) Shaksuka
    18.50 €
    kikkererwten | knoflook | paprika | ui | eitje

Sides

  • Verse friet
    4.25 €
    mayonaise
  • Zoete aardappel
    6.50 €
    friet | pittige aioli
  • Friet
    4.50 €
    Parmezaanse kaas | truffelmayonaise
  • Loaded fries
    7.50 €
    verse friet | pulled pork | bbqsaus | cheddar
  • Kriel
    4.25 €
    gepoft | rozemarijn | knoflook olie
  • Butchers gemengde salade
    4.50 €
  • Geroosterde seizoen groente
    4.95 €

Dessert

  • Chocolade dessert
    9.50 €
    lava | mousse | brownie
  • Coupe the Butcher
    9.50 €
    Italiaans ijs | 3 soorten | bosvruchten
  • Cheesecake
    9.50 €
    blauwe bessen | bessenschuim | yoghurt granache
  • Tartelette
    9.50 €
    koffie | mascarpone | ananas
  • Kaas
    12.50 €
    4 soorten | marmelade | vruchtenbrood

Ports

Heerlijk bij de kaas; één van onze ports.

  • 20 years old white Tawny
    9.50 €
    amberkleurig | amandelen | honing
  • 10 years old Tawny
    9.50 €
    geel/bruine kleur | gedroogd fruit | lichte vanille
  • 20 years old Tawny
    12.00 €
    diepgele kleur | honing | stroop | noten
  • 40+ years old Tawny
    17.50 €
    overheersende aroma’s | complex | gedroogd fruit | honing

Kids

Voorgerechten

  • Mini carpaccio
    8.50 €
  • Pulled pork slider
    7.50 €
  • Tomatensoep
    5.00 €

Dessert

  • Kinderijsje
    5.50 €

Hoofdgerechten

  • Cheeseburger sliders
    9.50 €
    verse friet | mayonaise
  • Poffertjes
    8.50 €
    poedersuiker | stroop
  • Kipnuggets
    9.50 €
    huisgemaakt | verse friet | appelmoes

LUNCH MENU

  • Rustieke bol buikspek
    12.50 €
    met hoisin, komkommer, wortel
  • Rustieke bol Pata negra
    14.50 €
    Pata negra ham | mesclun | cornichons | aceto
  • Rustieke bol pulled pork
    10.50 €
    met koolsla, cheddar, smokey bbq saus
  • (V) Rustieke bol pulled jack fruit
    10.50 €
    met koolsla, smokey bbq saus, cheddar
  • (V) Rustieke bol halloumi
    11.50 €
    met pittige paprika, avocado, cherry tomaat
  • Club sandwich kip
    13.50 €
    met gebakken kippendijen | ei| belegen kaas | bacon en kerriemayonaise
  • Club Sandwich zalm
    14.50 €
    kappertjes | rode ui | avocado | ei | limoen mayonaise
  • Sandwich carpaccio
    13.50 €
    met zongedroogde tomaatjes | Parmezaanse kaas | pijnboompitjes en truffelmayonaise.
  • Butcher’s lunch
    14.50 €
    trio | sandwich carpaccio | sandwich gerookte zalm | soep van de dag
  • Butcher proeverij vlees
    15.50 €
    soepje | bourgondiër kroket | sandwich buikspek | blini steak tartaar
  • Butcher proeverij vis
    15.50 €
    soepje | garnalenkroket | sandwich zalm | blini gerookte forel
  • Caesar salade
    15 €
    met gebakken kippendij | bacon | ei | Parmezaanse kaas | Ceasar dressing
  • Salade Riche
    16.50 €
    met gerookte zalm | gegrilde gamba’s en limoenmayonaise
  • Salade geitenkaas
    15 €
    warm | walnoten | vijgencompote | honing | kletzenbrood
  • Tosti Serranoham
    8.50 €
    kaas | pesto | pijnboompitten | brioche brood
  • Kids tosti ham/kaas
    6 €
  • Classic house burger
    17.50 €
    met cheddar kaas | bacon | tomaat | verse friet
  • Uitsmijter ham en kaas (keuze uit wit of bruin brood)
    9.50 €
  • Garnalen kroketten
    11.00 €
    2 kroketten | rouille mayonaise | wit of bruin zuurdesembrood
  • Bourgondiër kroketten
    11.50 €
    2 kroketten | mosterd
  • Kippendij saté
    18.50 €
    met echte satésaus, atjar, uitjes, kroepoek, verse friet & mayonaise
  • Flatbread zalm
    12.50 €
    crème fraiche | rode ui | kappertjes
  • Flatbread geitenkaas
    11.50 €
    walnoot | honing | vijg
  • Flatbread pulled pork
    11.50 €
    barbecuesaus | koolsla | cheddar

    DRINK MENU

    Bubbles

    Prijs glas/fles

    • Bellenda Prosecco Superiore ‘San Fermo’ DOCG, Veneto, Italië
      8/40 €
      Deze Prosecco wordt gemaakt volgens de “Method Charmat” wat inhoudt dat de mousse verkregen wordt middels een tweede vergisting in de tank. Om de wijn wat extra body te geven rijpt de stille wijn eerst 1 tot 3 maanden op de lies. Daarna vindt de tweede vergisting in de tank plaats. In de geur wit fruit en smaak van rijpe appel, mandarijn en frisse zuren.
    • FORCHIR ‘JOY’ PROSECCO ROSATO, FRIULI, ITALIË, GLERA & PINOT NERO
      7.00/35 €
      Een lichtroze wijn met een zachte en vriendelijke mousse en een lange, droge afdronk. Deze Prosecco is gemaakt van de Glera druif met een klein percentage Pinot Noir die de mooie kleur in de wijn brengt. In de geur wat citrus en smaak van aardbeien en framboosjes.
    • CAVA MASIA DE LA LUZ BRUT, PENEDÈS, SPANJE
      7.00/35€
      Deze Cava wordt gemaakt van de Macabeo, Parellada en Xarel·lo druiven, dé bekende Cava druiven. De Cava ligt minimaal 9 maanden in de kelders om zo sprankelend fris naar buiten te komen. Je herkent tonen van frisse groene appel, fijne citrus en een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk.
    • Laurent-Perrier La Cuvée Brut, Champagne, Frankrijk
      95 €
      Chardonnay, pinot noir & pinot meunier

      De wijn is licht goudgekleurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris en complex met tonen van wit fruit, witte bloemen en citrusvruchten.

    Witte wijnen

    • CHARDONNAY, ROMARION, LANGUEDOC-ROUSSILLON, FRANKRIJK
      6.25/32 €
      We hebben hier druiven van bodems die rijk aan kalk zijn op plekken die wat meer koelte bevatten. Dit behoudt de mooie frisheid in de Chardonnay en een fijn aroma. 30% van deze wijn heeft een houtrijping gehad, de overige wijn in rvs cuvee. Dit zorgt voor een wijn met een breed smaakpalet. Enerzijds subtiele en elegante hout tonen, tegen frisse tropische fruitsmaken.
    • VERDEJO, LISONJA, RUEDA, SPANJE
      6/30 €
      Een heerlijke frisse witte wijn, bomvol fruitindrukken licht van kleur stuivend van geur en lekker sappig in de mond. De frisse zuren maken de wijn aangenaam en prettig. Zowel in geur en smaak vind je indrukken van Grapefruit.
    • Sauvignon blanc, Zo’c, Frankrijk
      5.50/28.50€
      De wijn heeft een heerlijke sappigheid met hints van meloen in de geur, naast tonen van buxus en kruisbes. Knisperend fris met veel fruit en een complexe mineraligheid.
    • PINOT GRIGIO, CASTELNUOVO, VENETO, ITALIË
      5.50/28.50 €
      In de neus veel florale en aroma’s met intens bouquet van bloemen, gedroogd fruit en een lichte hint van citrus. In de mond fris droog met smaken van meloen en perzik.
    • GRÜNER VELTLINER, WEINRIEDER KLASSIK, WEINVIERTEL, OOSTENRIJK
      35€
      Het 20 hectare grote wijndomein van de familie Rieder, is het meest toonaangevende bedrijf in de regio Weinviertel. In 2003 kreeg dit gebied als eerste in Oostenrijk, de DAC Weinviertel. Typische en elegante Grüner Veltliner. Licht strogeel van kleur met in de neus aroma’s van citrus, peer en licht kruidigheid en in de smaak wederom citrus en wit fruit met uiteraard het lichte witte pepertje in de finale.
    • PINOT GRIGIO, ENDRIZZI, TRENTINO, ITALIË
      37.50€
      Cantina Endrizzi behoort tot een van de oudste wijnhuizen in Trentino. De warmen invloeden en wind vanuit het Gardameer, geven gezonde druiven met een fijn ontwikkeld aroma. Deze Pinot Grigio druiven worden met de hand geplukt en krijgen een langzame pneumatische persing, de optimale fruitsmaak wordt hier door behouden. Rijping op de lie geven de wijn extra diepte. De Pinot Grigio knispert in het glas. Heerlijke zachte geuren van boomfruit maken dit een fris sappig glas.
    • RIOJA, BARÓN DE LEY RESERVA TRES VIÑAS 2019, SPANJE
      57.50 €
      De drie wijnen; viura, malvasia en garnache blanca rijpen individueel 12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer, amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en zorgen voor een aromatische en licht ziltige afdronk.
    • ALBARIÑO, MARQUES DE VARGAS, RIAS BAIXAS, SPANJE
      39.50 €
      De wijn heeft een heerlijk fris aroma van perzik en citrusfruit, sprankelend met licht ziltige tonen, zo sluit hij feilloos aan op veel vis, – schaal en schelpdierengerechten. Een wijn met een onmiskenbaar karakter en zeer veel liefhebbers.
    • GARNACHA BLANCA, TEMPORE, ARAGÓN, SPANJE, 2019
      65 €
      Een biologische wijn uit Aragón. Door lage regenval samen met de intense zon en koude win geven de wijngaarden een uniek karakter. De Garnacha heeft 9 maanden houtrijping gehad. De wijn heeft tropische tonen van ananas, passievrucht en mango. Een vleugje macademia noten zorgen voor een zachte afdronk.

    Rode wijnen

    • TEMPRANILLO, TEMPORE INDEPENDENT, ARAGÓN, SPANJE
      6/30 €
      Deze wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo, deze druiven worden ‘s nachts geplukt om zo de juiste temperatuur van de druiven te behouden. Na de fermentatie in RVS cuvees behoudt de wijn zijn fruitige aroma’s, zoals zwarte bessen en aardbeien. De wijn heeft een volle body met een uitstekende balans tussen tannines en de zuur beleving, in de smaak is hij uitzonderlijk zacht met een frisse, aangename en lange afdronk.
    • MERLOT-CABERNET, TERZA, PAYS D´OC, FRANKRIJK
      5.50/28.50 €
      Deze blend van 40% Merlot en 60% Cabernet Sauvignon is lichtpaars van kleur. In de geur viooltjes, zoete kers, pruimen en balsamico. Erg sappig van smaak, filmend, redelijk krachtig maar niet te zwaar met flink wat fruit en een lichte afdronk.
    • MALBEC, ZOLO, MENDOZO, ARGENTINIË
      7/37 €
      De neus vult zich met aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, zwarte aarde, bramen en pruimen. De smaak is vol, zacht en stevig met hetzelfde zwart fruit en subtiele kruiden. Aangevuld door een lange, volle afdronk met een heerlijke hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten.
    • MONTELPULCIANO, DI SIPIO IL ROSSO DELLE COLLINE TEATINE IGT, ITALIË
      7/37 €
      Een robijnrode wijn. Dit is duidelijk een echte Italiaan: kersen en zoethout hebben de bovenhand, wat zoetere bessen maken het bouquet compleet. In de mond veel fris fruit en prettige zuren en voldoende body, waardoor de smaakervaring lang en vol is.
    • PRIMITIVO, FORTE INCANTO SALENTO PUGLIA, ITALIË 2018
      35 €
      Diep donker rode kleur. In de neus de rijpe geur van kersen en gedroogde pruimen. De volle smaak is lekker sappig in de aanzet met daarna een goede structuur die de wijn zeer levendig maakt.
    • GARNACHA, GENERACION 73 TEMPORE, ARAGÓN, SPANJE
      39.50 €
      De kleur is helder paarsrood en redelijk diep. De aroma’s zijn zuiver en behoorlijk geurig. Enerzijds zwart fruit, zoals zwarte bessen en anderzijds lichte tonen van vanille en karamel. Daarnaast ook iets floraals van viooltjes en jasmijn, dat het druivenras vaak typeert, en een hint van peper. De houtopvoeding is goed in de wijn geïntegreerd. Generación 73 staat voor het geboortejaar van Paula.
    • RIOJA, 90% TEMPRANILLO & 10% GRACIANO, MIGUEL ANGEL MURO RESERVA, SPANJE
      59.50 €
      De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Er volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 17 maanden. De geur van deze Rioja is intens met tonen van zoethout, framboos en vanille. In de smaak geroosterde tonen, hout en licht kruidige aroma’s in de afdronk.
    • Crianza, Dominio de Calles, Valencia, Spanje
      37.50 €
      50% Cabernet Sauvignon, 28% Garnacha, 15% Tempranillo, 7% Syrah

      Deze crianza van Bodega Vegamar rijpt 18 maanden in Amerikaans eiken en rijpt vervolgens nog 24 maanden door op fles. De kleur is diep baksteen rood. Geuren van eiken, vanille en rijp rood fruit. In de smaak zeer zachte, ronde, zoete tannines met een lange finale.

    • LOBO DE VASCONCELLOS TINTO 2019, VENDINHA, PORTUGAL
      37.50 €
      30% Syrah, 40% Touriga Nacional 30% Alicante Bouschet
      Een deel van de wijn rijpt 6 maande in Franse eikenhouten vaten. De wijn heeft een heldere violette kleur, een uitstekende aromatische intensiteit waar frisse tonen van wilde vruchten en kruiden opvallen. Een verleidelijke wijn met volume, tannine en een elegante textuur.
    • SCHWARZ THE BUTCHER PINOT NOIR 2020
      40 €
      Weingut Schwarz werd in 1999 opgericht door Hans Schwarz, van origine een slager. Samen met zoon Michael maakt hij fantastische wijnen. The Butcher Pinot Noir is gemaakt van 100% Pinot Noir en is helder robijnrood van kleur. Een hele mooie Pinot Noir met voldoende rijpheid en diversiteit aan smaak.. Fruittonen van rode bessen, aardbeien en kersen aangevuld met lichte karamel in de afdronk.
    • FIGARETTO AMARONE, VALPOLICELLA, ITALIË, 2018
      75 €
      De druiven van deze Valpolicella (Corvina, Corvinone en Rondinella) worden met de hand geplukt in de 3e week van oktober. De druiven worden op stromatten, 120 dagen, te drogen gelegd. 55% van het sap van de druiven verdwijnt hierdoor. Daarna gaan de druiven in stalen tanks waar dagelijks het sap van de wijn over de gekneusde druivenschillen gepompt worden. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eiken vaten en vervolgens 6 maanden op fles. Deze Amarone is op en top genieten.
    • CHIANTI CLASSICO, I SODI, TOSCANE, ITALIE
      45 €
      De naam “I Sodi” “Harde bodem” waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Naast Sangiovese gebruikt de wijnmaker ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo. In de geur kersen, kruidig, viooltjes, frisse zuren en smaak van rode kersen, krachtig, rijpe tannines en zoethout.
    • VALPOLICELLA SUPERIORE, CORTE FIGARETTO, ITALIË, 2019
      49.50 €
      Het wijnhuis ligt net boven Verona. Er wordt hier gewerkt volgens oude traditie en moderne wijnbouw. De wijn rijpt na fermentatie 14 maanden op houten vaten. De Valpolicella geeft een frisse indruk en bezit een aromatische complexiteit van rijpe kers en braam, maar ook salie en koffie. De wijn heeft een aanhoudende, maar verfijnde en elegante dronk.

    Port & dessertwijn

    • Croft Fine Ruby Port, Douro, Portugal
      5.50 €
      Vol, zacht en zoet met intens zwart fruit en een frisse smaak
    • 20 years old white Tawny, Douro, Portugal
      9.50 €
      Een mooie amberkleur met een hint naar koper. Complex bouquet met een rijk aroma van amandelen en honing. Een mooi, zacht en fluweelachtig palet.
    • 10 years old Tawny, Douro, Portugal
      9.50 €
      Een mooie geel bruine kleur met een intense neus van gedroogd fruit en lichte vanille.
      Goede complexiteit in de mond, zacht en lang in de afdronk.
    • 20 years old Tawny, Douro, Portugal
      12.00 €
      Een mooie diepe geelbruine kleur met een intense neus en een goede complexiteit. Een mix van honing, melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten) met een hint van gedroogd fruit en noten. Een mooi, zacht en harmonieus palet, met een aangename en lange afdronk.
    • 40+ years old Tawny, Douro, Portugal
      17.50 €
      Een mooie intense geel bruine kleur. Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing. Een mooi mollig en vlezig palet.
    • Ocha Moscatel
      7.95 €
      Deze dessertwijn heeft een intens aroma waarin fruit zoals meloen en gekonfijte citrus en bloemen de overhand hebben. Zacht en zoet in de mond, elegant door de fruitigheid. De afdronk is intens en van lange duur.
    • Vegamar - dulce 2019, Valencia, Spanje
      7.50 €
      Rijp tropisch fruit zoals ananas en banaan, perzik, op de achtergrond bloemig. Zoete en licht frisse fruitsmaak.
    • Sauternes
      7.50 €
      Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.
    • Pedro Ximenez ‘Monteagudo’
      6.95 €
      Sterke geur van rozijnen en zoethout. In de mond erg zacht, warm en zoet, met een uitstekende balans van zuurgraad en zoetheid, waardoor het erg aanhoudend en volumineus is.
    © Copyright - Brasserie Meat the Butcher | Orange Hotel Marketing