MENU

Met een knipoog naar de slagerij, die er tot meer dan tien jaar geleden was, heeft vlees de hoofdrol gekregen in de brasserie. De Mibrasa houtskooloven staat midden in onze open keuken. Bij een temperatuur van ±300 graden wordt het vlees in heel korte tijd perfect bereid.  Bovendien krijgt het een subtiele rooksmaak.

Butcher bites

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vlees en vis | 2 personen
  • Buffalo chicken wings
    9.50 €
    aioli
  • Pork belly burnt ends
    10.50 €
    zacht gegaard | gerookt buikspek
  • Bourgondïër bitterbal
    9.50 €
    Leffe bitterbal | Amsterdams uitje | mosterd | 7 stuks
  • Rustiek landbrood
    7.50 €
    Mibrasa oven | dips
  • Nachos
    10.50 €
    Nachos | gehakt| guacamole | cheddar | chilisaus
  • Pata Negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • Flatbread
    6.00 €
    met dips

Starters (vanaf 17.00)

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vis en vlees | 2 personen
  • Carpaccio
    13.75 €
    gemarineerd runderhaas | truffelmayonaise | rode ui | Parmezaanse kaas
  • Gamba’s
    12.00 €
    gegrild | knoflookolie | aioli
  • Steak tartaar
    14.50 €
    65 graden ei | oude kaasschuim | piccalilly
  • Buikspek
    13.75 €
    buikspek | pompoen | zoetzuur van bospeen | kerriemayo | gepofte wilde rijst
  • Tartaar van tonijn
    14.50 €
    avocado | espuma van wakame | kletskop
  • Dry-aged tataki
    14.50 €
    kimschi | knoflook | sesam
  • Pata negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • (V) Coquille van knolselderij
    12.75 €
    hazelnootcrème | lavas olie
  • Tom Kha Gai soep
    8.25 €
    kip | shiitake | bosui

Specialiteit van de chef

  • Tomahawk | Hollands weide rund | 1000 gram | 2 personen

    Het vlees heeft een mooie marmering waardoor vetten smelten tijdens heet grillen en het vlees super mals blijft

  • Dry aged Black Angus Entrecote
    per 100 gram €13.00
  • Dry aged Black Angus Ribeye
    per 100 gram €13.00
  • Dry aged Black Angus Hamburger
    €17.50
    200 gram

Steaks gegrild uit de Mibrasa oven (vanaf 17.00)

Al onze steaks worden bereid in onze Mibrasa houtskooloven. Dit geeft een subtiele rooksmaak aan het vlees. Zoek zelf een bijpassende saus uit.

  • Tournedos
    34.50 €
    200 gram | gegrild | Hollandse Jonge vaars 60 dagen graangevoerd
  • Flat-iron
    25.50 €
    225 gram | gegrild | Irish Angus beef | gemarmerd
  • Bavette
    25.50 €
    Grain fed | gemarmerd | steak | 225 gram
  • Iberico
    25.50 €
    rack | Spaans varken | gemarmerd | 250 gram

Burgers

Onze burgers worden gemaakt van puur Hollands rundvlees en wegen 200 gram. De burgers worden standaard medium geserveerd.

  • Voor de echte vleesliefhebber
    17.50 €
    Smokey house burger & pulled pork barbecue sauce red onion | tomato | 300 grams 
  • Classic house burger
    15.50 €
    gerijpte cheddar | bacon | tomaat | rode ui
  • Truffel black burger
    16.00 €
    Parmezaan | rucola | zongedroogde tomaat | bacon | kappertjes | rode ui | pijnboompitten
  • Classic house burger XXL
    19.50 €
    dubbele burger | cheddar | bacon | 400 gram
  • Chicken burger
    15.50 €
    cheddar | bacon | tomatensalsa
  • (V) Avocado burger
    15.50 €
    vegan | jalapeno | gegrilde groenten | guacamole | bietenbroodje
  • (V) Crispy chicken
    15.50 €
    Vegan Crispy Chicken | koolsalade | jalapeno-mayonaise

Main Dishes (vanaf 17.00)

  • Iberico Spareribs
    24.95 €
    huis gemarineerd | gelakt | knoflook & kerriesaus |
  • Gamba’s
    22.50 €
    gegrild | knoflook kruiden olie | tomatensalsa
  • Zalm
    23.50 €
    bananenblad | rode peper | tomatensalsa
  • Kippendij saté
    18.00 €
    huisgemaakt | echte pindasaus | kroepoek | atjar
  • Saratoja Lamsrack
    24.50 €
    gegrild | kruidenkorst
  • (V) Bloemkool
    18.50 €
    steak | hummus | pinda

Sides

  • Verse friet
    4.25 €
    mayonaise
  • Zoete aardappel
    5.50 €
    friet | pittige aioli
  • Friet
    4.25 €
    Parmezaanse kaas | truffelmayonaise
  • Kriel
    4.25 €
    gepoft | rozemarijn | knoflook olie
  • Butchers gemengde salade
    4.50 €
  • Geroosterde seizoen groente
    4.95 €

Dessert

  • Chocolade
    9.50 €
    lava | crumble | vanille-ijs | frambozencoulis
  • Coupe the Butcher
    9.50 €
    Italiaans ijs | 3 soorten | bosvruchten
  • Cheesecake
    9.50 €
    kersen | zoethout | yoghurt schuim
  • Aardbei dessert
    9.50 €
    bavarois  | rum | mouse | sorbetijs
  • Kaas
    12.50 €
    4 soorten | marmelade | vruchtenbrood

Ports

Heerlijk bij de kaas; één van onze ports.

  • 20 years old white Tawny
    9.50 €
    amberkleurig | amandelen | honing
  • 10 years old Tawny
    9.50 €
    geel/bruine kleur | gedroogd fruit | lichte vanille
  • 20 years old Tawny
    12.00 €
    diepgele kleur | honing | stroop | noten
  • 40+ years old Tawny
    17.50 €
    overheersende aroma’s | complex | gedroogd fruit | honing

Kids

Voorgerechten

  • Mini carpaccio
    7.50 €
  • Pulled pork slider
    6.50 €
  • Tomatensoep
    5.00 €

Dessert

  • Kinderijsje
    5.50 €

Hoofdgerechten

  • Cheeseburger sliders
    9.00 €
    verse friet | mayonaise
  • Poffertjes
    8.50 €
    poedersuiker | stroop
  • Kipnuggets
    9.00 €
    huisgemaakt | verse friet | appelmoes

LUNCH MENU

  • Rustieke bol buikspek
    12.50 €
    met hoisin, komkommer, wortel
  • Rustieke bol Pata negra
    14.50 €
    Pata negra ham | mesclun | cornichons | aceto
  • Rustieke bol pulled pork
    10.50 €
    met koolsla, cheddar, smokey bbq saus
  • (V) Rustieke bol pulled jack fruit
    10.50 €
    met koolsla, smokey bbq saus, cheddar
  • (V) Rustieke bol halloumi
    11.50 €
    met pittige paprika, avocado, cherry tomaat
  • Club sandwich kip
    13.50 €
    met gebakken kippendijen | ei| belegen kaas | bacon en kerriemayonaise
  • Club Sandwich zalm
    14.50 €
    kappertjes | rode ui | avocado | ei | limoen mayonaise
  • Sandwich carpaccio
    13.50 €
    met zongedroogde tomaatjes | Parmezaanse kaas | pijnboompitjes en truffelmayonaise.
  • Butcher’s lunch
    14.50 €
    trio | sandwich carpaccio | sandwich gerookte zalm | soep van de dag
  • Butcher proeverij vlees
    15.50 €
    soepje | bourgondiër kroket | sandwich buikspek | blini steak tartaar
  • Butcher proeverij vis
    15.50 €
    soepje | garnalenkroket | sandwich zalm | blini gerookte forel
  • Caesar salade
    15 €
    met gebakken kippendij | bacon | ei | Parmezaanse kaas | Ceasar dressing
  • Salade Riche
    16.50 €
    met gerookte zalm | gegrilde gamba’s en limoenmayonaise
  • Salade geitenkaas
    15 €
    warm | walnoten | vijgencompote | honing | kletzenbrood
  • Tosti Serranoham
    8.50 €
    kaas | pesto | pijnboompitten | brioche brood
  • Kids tosti ham/kaas
    6 €
  • Classic house burger
    17.50 €
    met cheddar kaas | bacon | tomaat | verse friet
  • Uitsmijter ham en kaas (keuze uit wit of bruin brood)
    9.50 €
  • Garnalen kroketten
    11.00 €
    2 kroketten | rouille mayonaise | wit of bruin zuurdesembrood
  • Bourgondiër kroketten
    11.50 €
    2 kroketten | mosterd
  • Kippendij saté
    18.50 €
    met echte satésaus, atjar, uitjes, kroepoek, verse friet & mayonaise
  • Flatbread zalm
    12.50 €
    crème fraiche | rode ui | kappertjes
  • Flatbread geitenkaas
    11.50 €
    walnoot | honing | vijg
  • Flatbread pulled pork
    11.50 €
    barbecuesaus | koolsla | cheddar

    DRINK MENU

    Bubbles

    Prijs glas/fles

    • Bellenda Prosecco Superiore ‘San Fermo’ DOCG, Veneto, Italië
      7.00/35 €
      Deze Prosecco wordt gemaakt volgens de “Method Charmat” wat inhoudt dat de mousse verkregen wordt middels een tweede vergisting in de tank. Om de wijn wat extra body te geven rijpt de stille wijn eerst 1 tot 3 maanden op de lies. Daarna vindt de tweede vergisting in de tank plaats. In de geur wit fruit en smaak van rijpe appel, mandarijn en frisse zuren.
    • FORCHIR ‘JOY’ PROSECCO ROSATO, FRIULI, ITALIË, GLERA & PINOT NERO
      7.00/35 €
      Een lichtroze wijn met een zachte en vriendelijke mousse en een lange, droge afdronk. Deze Prosecco is gemaakt van de Glera druif met een klein percentage Pinot Noir die de mooie kleur in de wijn brengt. In de geur wat citrus en smaak van aardbeien en framboosjes.
    • CAVA MASIA DE LA LUZ BRUT, PENEDÈS, SPANJE
      7.00/35€
      Deze Cava wordt gemaakt van de Macabeo, Parellada en Xarel·lo druiven, dé bekende Cava druiven. De Cava ligt minimaal 9 maanden in de kelders om zo sprankelend fris naar buiten te komen. Je herkent tonen van frisse groene appel, fijne citrus en een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk.
    • Laurent-Perrier La Cuvée Brut, Champagne, Frankrijk
      95 €
      Chardonnay, pinot noir & pinot meunier

      De wijn is licht goudgekleurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris en complex met tonen van wit fruit, witte bloemen en citrusvruchten.

    Witte wijnen

    • CHARDONNAY, ROMARION, LANGUEDOC-ROUSSILLON, FRANKRIJK
      6/30 €
      We hebben hier druiven van bodems die rijk aan kalk zijn op plekken die wat meer koelte bevatten. Dit behoudt de mooie frisheid in de Chardonnay en een fijn aroma. 30% van deze wijn heeft een houtrijping gehad, de overige wijn in rvs cuvee. Dit zorgt voor een wijn met een breed smaakpalet. Enerzijds subtiele en elegante hout tonen, tegen frisse tropische fruitsmaken.
    • VERDEJO, LISONJA, RUEDA, SPANJE
      5.50/28.50 €
      Een heerlijke frisse witte wijn, bomvol fruitindrukken licht van kleur stuivend van geur en lekker sappig in de mond. De frisse zuren maken de wijn aangenaam en prettig. Zowel in geur en smaak vind je indrukken van Grapefruit.
    • Sauvignon blanc, Zo’c, Frankrijk
      5/26 €
      De wijn heeft een heerlijke sappigheid met hints van meloen in de geur, naast tonen van buxus en kruisbes. Knisperend fris met veel fruit en een complexe mineraligheid.
    • PINOT GRIGIO, CASTELNUOVO, VENETO, ITALIË
      5/26 €
      In de neus veel florale en aroma’s met intens bouquet van bloemen, gedroogd fruit en een lichte hint van citrus. In de mond fris droog met smaken van meloen en perzik.
    • RIESLING, SCHUMANN-NAGLER RIESLING RESERVE TROCKEN, DUITSLAND
      6.50/33 €
      Bleekgeel van kleur. De geur is verfijnd met lichte tonen van bloesem en limoen. In de smaak is de wijn beendroog met fijne zuren en een fraaie mineraliteit. Lichtvoetig en zeer zuiver in de afdronk.
    • Viognier, Elyseé, Languedoc, Frankrijk
      30 €
      Aromatische wijn met de geur van bloemen en tropisch fruit, waarbij voor abrikoos en perzik de boventoon voeren. Verder is de smaak zacht en vol. Een mooie uitgebalanceerde wijn.
    • GRÜNER VELTLINER, WEINGUT UIBEL VOLLMONDLESE, OOSTENRIJK
      35€
      Leo Uibel is eigenaar en wijnmaker van het gelijknamige wijnhuis in Ziersdorf in Weinviertel. In zijn wijngaarden werkt hij volledig biologisch. De druiven worden bij volle maan geplukt en verwerkt. De trots van het Weinviertel is de Gruner Veltliner, die op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO staat. In de neus citrus en kruidg. In de smaak abrikoos, amandel en witte peper.
    • SAUVIGNON, DIEZ SIGLOS CIEN XIEN, RUEDA, SPANJE
      32.50 €
      Deze Sauvignon heeft zeker iets weg van een Sauvignon blanc uit Marlborough. Een  aromatische expressie, met een perfecte zuurgraad. Exotisch fruit en vers gemaaid gras. Hoog in intensiteit, gestructureerd, aanhoudend en rond.
    • PINOT GRIGIO, ENDRIZZI, TRENTINO, ITALIË
      37.50€
      Cantina Endrizzi behoort tot een van de oudste wijnhuizen in Trentino. De warmen invloeden en wind vanuit het Gardameer, geven gezonde druiven met een fijn ontwikkeld aroma. Deze Pinot Grigio druiven worden met de hand geplukt en krijgen een langzame pneumatische persing, de optimale fruitsmaak wordt hier door behouden. Rijping op de lie geven de wijn extra diepte. De Pinot Grigio knispert in het glas. Heerlijke zachte geuren van boomfruit maken dit een fris sappig glas.
    • RIOJA, BARÓN DE LEY RESERVA TRES VIÑAS 2019, SPANJE
      57.50 €
      De drie wijnen; viura, malvasia en garnache blanca rijpen individueel 12 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer, amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en zorgen voor een aromatische en licht ziltige afdronk.
    • CHABLIS, DOMAINE LAVANTUREAUX, 2020, BOURGOGNE, FRANKRIJK
      60 €
      Deze Chablis wordt gemaakt van wijnstokken die tussen de 25 en 30 jaar oud zijn. De wijn rijpt 6 maanden op de lie voordat hij gebotteld wordt. Een verfijnde wijn, loepzuiver en elegant. In de geur lentebloesem en rijpe witte druiven. De smaak is levendig en fris met grapefruit, appel en lichte vuursteen tonen.

    Rode wijnen

    • TEMPRANILLO, TEMPORE INDEPENDENT, ARAGÓN, SPANJE
      6/30 €
      Deze wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo, deze druiven worden ‘s nachts geplukt om zo de juiste temperatuur van de druiven te behouden. Na de fermentatie in RVS cuvees behoudt de wijn zijn fruitige aroma’s, zoals zwarte bessen en aardbeien. De wijn heeft een volle body met een uitstekende balans tussen tannines en de zuur beleving, in de smaak is hij uitzonderlijk zacht met een frisse, aangename en lange afdronk.
    • MERLOT, ROMARION, LANGUEDOC ROUSSILLON, FRANKRIJK
      5.50/28.50 €
      De wijngaarden van Romarion liggen 20 km van de Carcasonne. De druiven kunnen hier profiteren van bodems die rijk zijn aan kalk en klei op de plekken die wat meer koelte bevatten. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot en heeft prachtige aroma’s van kers, zwart fruit en een klein beetje kruidigheid.
    • MALBEC, ZOLO, MENDOZO, ARGENTINIË
      6/30 €
      De neus vult zich met aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, zwarte aarde, bramen en pruimen. De smaak is vol, zacht en stevig met hetzelfde zwart fruit en subtiele kruiden. Aangevuld door een lange, volle afdronk met een heerlijke hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten.
    • Garnache-Cabernet sauvignon, Esteban Martin Reserva, Cariñena, Spanje
      6.50/33 €
      Deze Reserva heeft 12 maanden hout gehad. De kleur is diep kersenrood met baksteen rode tonen en paarse hints langs de rand. In de neus aroma’s van toffee, chocolade en tabak, met gekonfijte rode vruchten. Zacht, rijk en subtiel in de mond met mooie, ronde tannines. De wijn heeft veel complexiteit en een lange afdronk met tonen van gedroogd fruit en noten.
    • MONTELPULCIANO, DI SIPIO IL ROSSO DELLE COLLINE TEATINE IGT, ITALIË
      7/37 €
      Een robijnrode wijn. Dit is duidelijk een echte Italiaan: kersen en zoethout hebben de bovenhand, wat zoetere bessen maken het bouquet compleet. In de mond veel fris fruit en prettige zuren en voldoende body, waardoor de smaakervaring lang en vol is.
    • Syrah, ELYSÉE, LANGUEDOC, FRANKRIJK
      28.50 €
      Intens paars rood van kleur. De geur is vol donker fruit, rijp en een tikkeltje spicy. Die volheid in geur komt direct terug in de heerlijk sappige aanzet. Bramen en blauwe bessen spelen hier de hoofdrol. Een juist structuur van zuren en tannines, de afdronk is levendig.
    • PRIMITIVO, FORTE INCANTO SALENTO PUGLIA, ITALIË 2018
      32.50 €
      Diep donker rode kleur. In de neus de rijpe geur van kersen en gedroogde pruimen. De volle smaak is lekker sappig in de aanzet met daarna een goede structuur die de wijn zeer levendig maakt.
    • Rioja, 100% Tempranillo, Miguel merino viñas jóvenes 2017, Spanje
      45 €
      De druiven van de Miguel Merino-wijnen worden na selectie met de hand geplukt en worden daarna gefermenteerd in RVS tanks. De wijn ondergaat een houtrijping van 12 maanden in 2 á 3 jaar oude vaten. Zuivere geur van kersen, eucalyptus en tabak. Intense diepe smaak van kersen en pruimen, vanille en witte peper.
    • Crianza, Dominio de Calles, Valencia, Spanje
      35 €
      50% Cabernet Sauvignon, 28% Garnacha, 15% Tempranillo, 7% Syrah

      Deze crianza van Bodega Vegamar rijpt 18 maanden in Amerikaans eiken en rijpt vervolgens nog 24 maanden door op fles. De kleur is diep baksteen rood. Geuren van eiken, vanille en rijp rood fruit. In de smaak zeer zachte, ronde, zoete tannines met een lange finale.

    • Valpolicella Ripasso,Tenuta Sant’Antonio, Monti Garbi, Veneto, Italië
      39.50 €
      Robijn kersenrood van kleur met stevige aroma’s van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en een mooie lengte.
    • LOBO DE VASCONCELLOS TINTO 2019, VENDINHA, PORTUGAL
      37.50 €
      30% Syrah, 40% Touriga Nacional 30% Alicante Bouschet
      Een deel van de wijn rijpt 6 maande in Franse eikenhouten vaten. De wijn heeft een heldere violette kleur, een uitstekende aromatische intensiteit waar frisse tonen van wilde vruchten en kruiden opvallen. Een verleidelijke wijn met volume, tannine en een elegante textuur.
    • PINOT NOIR, LOUIS JADOT COUVENT DES JACOBINS, BOURGOGNE, FRANKRIJK
      65 €
      Deze prachtige wijn is een typische Pinot Noir met aroma’s van kersen en zwarte bessen. In de geur en smaak toont de wijn een elegante kruidigheid die de wijn afmaakt. Wij serveren deze wijn licht gekoeld.
    • FIGARETTO AMARONE, VALPOLICELLA, ITALIË, 2018
      75 €
      De druiven van deze Valpolicella (Corvina, Corvinone en Rondinella) worden met de hand geplukt in de 3e week van oktober. De druiven worden op stromatten, 120 dagen, te drogen gelegd. 55% van het sap van de druiven verdwijnt hierdoor. Daarna gaan de druiven in stalen tanks waar dagelijks het sap van de wijn over de gekneusde druivenschillen gepompt worden. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eiken vaten en vervolgens 6 maanden op fles. Deze Amarone is op en top genieten.
    • CHIANTI CLASSICO, I SODI, TOSCANE, ITALIE
      45 €
      De naam “I Sodi” “Harde bodem” waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Naast Sangiovese gebruikt de wijnmaker ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo. In de geur kersen, kruidig, viooltjes, frisse zuren en smaak van rode kersen, krachtig, rijpe tannines en zoethout.

    Port & dessertwijn

    • Croft Fine Ruby Port, Douro, Portugal
      5.50 €
      Vol, zacht en zoet met intens zwart fruit en een frisse smaak
    • 20 years old white Tawny, Douro, Portugal
      9.50 €
      Een mooie amberkleur met een hint naar koper. Complex bouquet met een rijk aroma van amandelen en honing. Een mooi, zacht en fluweelachtig palet.
    • 10 years old Tawny, Douro, Portugal
      9.50 €
      Een mooie geel bruine kleur met een intense neus van gedroogd fruit en lichte vanille.
      Goede complexiteit in de mond, zacht en lang in de afdronk.
    • 20 years old Tawny, Douro, Portugal
      12.00 €
      Een mooie diepe geelbruine kleur met een intense neus en een goede complexiteit. Een mix van honing, melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten) met een hint van gedroogd fruit en noten. Een mooi, zacht en harmonieus palet, met een aangename en lange afdronk.
    • 40+ years old Tawny, Douro, Portugal
      17.50 €
      Een mooie intense geel bruine kleur. Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing. Een mooi mollig en vlezig palet.
    • Ocha Moscatel
      7.95 €
      Deze dessertwijn heeft een intens aroma waarin fruit zoals meloen en gekonfijte citrus en bloemen de overhand hebben. Zacht en zoet in de mond, elegant door de fruitigheid. De afdronk is intens en van lange duur.
    • Vegamar - dulce 2019, Valencia, Spanje
      7.50 €
      Rijp tropisch fruit zoals ananas en banaan, perzik, op de achtergrond bloemig. Zoete en licht frisse fruitsmaak.
    • Sauternes
      7.50 €
      Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.
    • Pedro Ximenez ‘Monteagudo’
      6.95 €
      Sterke geur van rozijnen en zoethout. In de mond erg zacht, warm en zoet, met een uitstekende balans van zuurgraad en zoetheid, waardoor het erg aanhoudend en volumineus is.

    © Copyright - Brasserie Meat the Butcher | Orange Hotel Marketing
    X