MENU

Met een knipoog naar de slagerij, die er tot meer dan tien jaar geleden was, heeft vlees de hoofdrol gekregen in de brasserie. De Mibrasa houtskooloven staat midden in onze open keuken. Bij een temperatuur van ±300 graden wordt het vlees in heel korte tijd perfect bereid.  Bovendien krijgt het een subtiele rooksmaak.

Butcher bites

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vlees en vis | 2 personen
  • Buffalo chicken wings
    9.50 €
    aioli
  • Pork belly burnt ends
    10.50 €
    zacht gegaard | gerookt buikspek
  • Bourgondïër bitterbal
    9.50 €
    Leffe bitterbal | Amsterdams uitje | mosterd | 7 stuks
  • Rustiek landbrood
    7.50 €
    Mibrasa oven | dips
  • Nachos
    10.50 €
    Nachos | gehakt| guacamole | cheddar | chilisaus
  • Pata Negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • Flatbread
    6.00 €
    met dips

Starters (vanaf 17.00)

  • Butcher board
    28.00 €
    selectie van onze specialiteiten | 2 personen
  • Butcher board de luxe
    32.50 €
    al het lekkers van vis en vlees | 2 personen
  • Carpaccio
    14.50 €
    gemarineerd runderhaas | truffelmayonaise | rode ui | Parmezaanse kaas
  • Gamba’s
    12.50 €
    gegrild | knoflookolie | aioli
  • Steak tartaar
    15.50 €
    gepekelde eidooier | Parmezaan krokantje | tartaarsaus
  • Pastrami van buikspek
    14.50 €
    koud gerookt | pompoen crème | peer relish
  • Tataki van tonijn
    15.50 €
    mango-pepergel | sesam crème | rijs cracker
  • Varkens paté
    14.50 €
    huisgemaakt | gember | lavendel | cranberry compote
  • Pata negra ham
    17.00 €
    80 gram
  • (V) Jack fruit
    13.50 €
    sushi rijst | cassave | zoet zure venkel
  • (V) Pompoen soep
    8.50 €
    garam masala | kokos
  • (V) Romige bospaddenstoelen soep
    8.50 €
    eekhoorntjesbrood

Specialiteit van de chef

  • Tomahawk | Hollands weide rund | 1000 gram | 2 personen

    Het vlees heeft een mooie marmering waardoor vetten smelten tijdens heet grillen en het vlees super mals blijft

  • Dry aged Black Angus Entrecote
    per 100 gram €13.50
  • Dry aged Black Angus Ribeye
    per 100 gram €13.50
  • Dry aged Black Angus Hamburger
    €17.50
    200 gram

Steaks gegrild uit de Mibrasa oven (vanaf 17.00)

Al onze steaks worden bereid in onze Mibrasa houtskooloven. Dit geeft een subtiele rooksmaak aan het vlees. Zoek zelf een bijpassende saus uit.

  • Tournedos
    35.50 €
    200 gram | gegrild | Simmentaler
  • Flat-iron
    26.50 €
    225 gram | gegrild | Irish Angus beef | gemarmerd
  • Iberico
    26.50 €
    rack | Spaans varken | gemarmerd | 250 gram
  • Ribeye
    28.50 €
    Simmentaler | grasgevoerd | steak | 225 gram

Burgers

Onze burgers worden gemaakt van puur Hollands rundvlees en wegen 200 gram. De burgers worden standaard medium geserveerd.

  • Voor de echte vleesliefhebber
    18.50 €
    Smokey house burger & pulled pork barbecue sauce red onion | tomato | 300 grams 
  • Classic house burger
    17.50 €
    gerijpte cheddar | bacon | tomaat | rode ui
  • Truffel black burger
    18.00 €
    Parmezaan | rucola | zongedroogde tomaat | bacon | kappertjes | rode ui | pijnboompitten
  • Chicken burger
    17.50 €
    cheddar | bacon | tomatensalsa
  • Blue cheese burger
    17.50 €
    gekarameliseerde rode ui | bacon
  • (V) Avocado burger
    16.50 €
    vegan | jalapeno | gegrilde groenten | guacamole

Main Dishes (vanaf 17.00)

  • Spareribs
    26.50 €
    huis gemarineerd | gelakt | knoflook & kerriesaus |
  • Gamba’s
    23.50 €
    gegrild | knoflook kruiden olie | tomatensalsa
  • Zalm
    24.50 €
    pesto kruiden korst | beurre blanc
  • Kippendij saté
    19.50 €
    huisgemaakt | echte pindasaus | kroepoek | atjar
  • Wilde eendenfilet
    26.50 €
    krokant | gelakt | groene thee | cranberry
  • (V) Shaksuka
    18.50 €
    kikkererwten | knoflook | paprika | ui | eitje
  • Shortrib
    25.50 €
    rund | gelakt

Sides

  • Verse friet
    4.50 €
    mayonaise
  • Zoete aardappel
    7.50 €
    friet | pittige aioli
  • Friet
    5 €
    Parmezaanse kaas | truffelmayonaise
  • Loaded fries
    7.50 €
    verse friet | pulled pork | bbqsaus | cheddar
  • Kriel
    4.50 €
    gepoft | rozemarijn | knoflook olie
  • Butchers gemengde salade
    4.50 €
  • Geroosterde seizoen groente
    4.95 €

Dessert

  • Chocolade dessert
    9.75 €
    lava | mousse | brownie
  • Coupe the Butcher
    9.75 €
    Italiaans ijs | 3 soorten | bosvruchten
  • Oreo Cheesecake
    9.75 €
    frambozengel | frambozen schuim | roomijs
  • Crème Brûlée
    9.75 €
    cantuccini | vanille | fruit | merengue
  • Wafel
    9.75 €
    Kinder bueno | caramel | chocolade | Italiaans ijs
  • Kaas
    12.50 €
    4 soorten | marmelade | vruchtenbrood

Ports

Heerlijk bij de kaas; één van onze ports.

  • 20 years old white Tawny
    12.50 €
    amberkleurig | amandelen | honing
  • 10 years old Tawny
    9.50 €
    geel/bruine kleur | gedroogd fruit | lichte vanille
  • 20 years old Tawny
    14.00 €
    diepgele kleur | honing | stroop | noten
  • 40+ years old Tawny
    19.50 €
    overheersende aroma’s | complex | gedroogd fruit | honing

Kids

Voorgerechten

  • Mini carpaccio
    9.50 €
  • Pulled pork slider
    7.50 €
  • Tomatensoep
    6.00 €

Dessert

  • Kinderijsje
    5.50 €

Hoofdgerechten

  • Cheeseburger sliders
    11 €
    verse friet | mayonaise
  • Poffertjes
    8.50 €
    poedersuiker | stroop
  • Kipnuggets
    11 €
    huisgemaakt | verse friet | appelmoes

LUNCH MENU

  • Rustieke bol buikspek
    12.50 €
    met hoisin, komkommer, wortel
  • Rustieke bol Pata negra
    14.50 €
    Pata negra ham | mesclun | cornichons | aceto
  • Rustieke bol pulled pork
    10.50 €
    met koolsla, cheddar, smokey bbq saus
  • (V) Rustieke bol pulled jack fruit
    10.50 €
    met koolsla, smokey bbq saus, cheddar
  • (V) Rustieke bol halloumi
    11.50 €
    met pittige paprika, avocado, cherry tomaat
  • Club sandwich kip
    13.50 €
    met gebakken kippendijen | ei| belegen kaas | bacon en kerriemayonaise
  • Club Sandwich zalm
    14.50 €
    kappertjes | rode ui | avocado | ei | limoen mayonaise
  • Sandwich carpaccio
    13.50 €
    met zongedroogde tomaatjes | Parmezaanse kaas | pijnboompitjes en truffelmayonaise.
  • Butcher’s lunch
    14.50 €
    trio | sandwich carpaccio | sandwich gerookte zalm | soep van de dag
  • Butcher proeverij vlees
    15.50 €
    soepje | bourgondiër kroket | sandwich buikspek | blini steak tartaar
  • Butcher proeverij vis
    15.50 €
    soepje | garnalenkroket | sandwich zalm | blini gerookte forel
  • Caesar salade
    15 €
    met gebakken kippendij | bacon | ei | Parmezaanse kaas | Ceasar dressing
  • Salade Riche
    16.50 €
    met gerookte zalm | gegrilde gamba’s en limoenmayonaise
  • Salade geitenkaas
    15 €
    warm | walnoten | vijgencompote | honing | kletzenbrood
  • Tosti Serranoham
    8.50 €
    kaas | pesto | pijnboompitten | brioche brood
  • Kids tosti ham/kaas
    6 €
  • Classic house burger
    17.50 €
    met cheddar kaas | bacon | tomaat | verse friet
  • Uitsmijter ham en kaas (keuze uit wit of bruin brood)
    9.50 €
  • Garnalen kroketten
    11.00 €
    2 kroketten | rouille mayonaise | wit of bruin zuurdesembrood
  • Bourgondiër kroketten
    11.50 €
    2 kroketten | mosterd
  • Kippendij saté
    18.50 €
    met echte satésaus, atjar, uitjes, kroepoek, verse friet & mayonaise
  • Flatbread zalm
    12.50 €
    crème fraiche | rode ui | kappertjes
  • Flatbread geitenkaas
    11.50 €
    walnoot | honing | vijg
  • Flatbread pulled pork
    11.50 €
    barbecuesaus | koolsla | cheddar

    DRINK MENU

    Bubbles

    Prijs glas/fles

    • SANTA MARIA LA PALMA ‘ARAGOSTA’ SPUMANTE BRUT, SARDINIË, ITALIË
      7/37 €
      De Aragosta brut spumante is een verfrissende mousserende wijn die wordt geproduceerd op Sardinië, de wijn wordt gemaakt van de Vermentino druif. Deze spumante wordt geproduceerd volgens de Charmat-methode. Met uitkomst een verfrissende bubbel met tonen van peer, citrus en amandel. Een subtiele hint van ziltigheid wat typisch is voor wijnen uit deze kusstreek.
    • FORCHIR ‘JOY’ PROSECCO ROSATO, FRIULI, ITALIË, GLERA & PINOT NERO
      8/40 €
      Een lichtroze wijn met een zachte en vriendelijke mousse en een lange, droge afdronk. Deze Prosecco is gemaakt van de Glera druif met een klein percentage Pinot Noir die de mooie kleur in de wijn brengt. In de geur wat citrus en smaak van aardbeien en framboosjes.
    • CAVA MASIA DE LA LUZ BRUT, PENEDÈS, SPANJE
      7.00/35€
      Deze Cava wordt gemaakt van de Macabeo, Parellada en Xarel·lo druiven, dé bekende Cava druiven. De Cava ligt minimaal 9 maanden in de kelders om zo sprankelend fris naar buiten te komen. Je herkent tonen van frisse groene appel, fijne citrus en een subtiele honingtoets als afsluiting in de afdronk.
    • Laurent-Perrier La Cuvée Brut, Champagne, Frankrijk
      110 €
      Chardonnay, pinot noir & pinot meunier

      De wijn is licht goudgekleurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris en complex met tonen van wit fruit, witte bloemen en citrusvruchten.

    Witte wijnen

    • CHARDONNAY, ROMARION, LANGUEDOC-ROUSSILLON, FRANKRIJK
      6.25/32 €
      We hebben hier druiven van bodems die rijk aan kalk zijn op plekken die wat meer koelte bevatten. Dit behoudt de mooie frisheid in de Chardonnay en een fijn aroma. 30% van deze wijn heeft een houtrijping gehad, de overige wijn in rvs cuvee. Dit zorgt voor een wijn met een breed smaakpalet. Enerzijds subtiele en elegante hout tonen, tegen frisse tropische fruitsmaken.
    • VERDEJO, LISONJA, RUEDA, SPANJE
      6/30 €
      Een heerlijke frisse witte wijn, bomvol fruitindrukken licht van kleur stuivend van geur en lekker sappig in de mond. De frisse zuren maken de wijn aangenaam en prettig. Zowel in geur en smaak vind je indrukken van Grapefruit.
    • Sauvignon blanc, Zo’c, Frankrijk
      6/30 €
      De wijn heeft een heerlijke sappigheid met hints van meloen in de geur, naast tonen van buxus en kruisbes. Knisperend fris met veel fruit en een complexe mineraligheid.
    • PINOT GRIGIO, CASTELNUOVO, VENETO, ITALIË
      5.50/28.50 €
      In de neus veel florale en aroma’s met intens bouquet van bloemen, gedroogd fruit en een lichte hint van citrus. In de mond fris droog met smaken van meloen en perzik.
    • VERDEJO, DIEZ SIGLOS, RUEDA, SPANJE
      39.50 €
      Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo. Deze wijn heeft een hint van hout door de één jaar houtrijping. In de geur; hooi, aroma’s van gras, venkel en vanille. De smaak van deze Verdejo is intens en aanhoudend. Elegant met een gebalanceerde toets van hout
    • STIEGELMAR HOCHÄCKER CHARDONNAY, BURGENLAND, OOSTENRIJK
      49.50 €
      In deze wijngaard gaat traditie hier hand in hand met innovatieve ideeën van de jongere generaties. De diepe bodem van kalk en grind staan garant voor rijpe complexe wijnen met een waanzinnig fruitaroma. Na fermentatie ondergaat de wijn een bâtonnage en rijping van 18 maanden op houten barrique, hierdoor ontstaat een romige, zachte structuur als basis waarop het frisse intense fruit danst. Je proeft  perzik, vanille met een hint van witte peper, mango, ananas maakt deze wijn complex en spannend.
    • ALBARIÑO, MARQUES DE VARGAS, RIAS BAIXAS, SPANJE
      39.50 €
      De wijn heeft een heerlijk fris aroma van perzik en citrusfruit, sprankelend met licht ziltige tonen, zo sluit hij feilloos aan op veel vis, – schaal en schelpdierengerechten. Een wijn met een onmiskenbaar karakter en zeer veel liefhebbers.
    • GARNACHA BLANCA, TEMPORE, ARAGÓN, SPANJE
      65 €
      Een biologische wijn uit Aragón. Door lage regenval samen met de intense zon en koude win geven de wijngaarden een uniek karakter. De Garnacha heeft 9 maanden houtrijping gehad. De wijn heeft tropische tonen van ananas, passievrucht en mango. Een vleugje macademia noten zorgen voor een zachte afdronk.

    Rode wijnen

    • TEMPRANILLO, TEMPORE INDEPENDENT, ARAGÓN, SPANJE
      6/30 €
      Deze wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo, deze druiven worden ‘s nachts geplukt om zo de juiste temperatuur van de druiven te behouden. Na de fermentatie in RVS cuvees behoudt de wijn zijn fruitige aroma’s, zoals zwarte bessen en aardbeien. De wijn heeft een volle body met een uitstekende balans tussen tannines en de zuur beleving, in de smaak is hij uitzonderlijk zacht met een frisse, aangename en lange afdronk.
    • MERLOT-CABERNET, TERZA, PAYS D´OC, FRANKRIJK
      5.50/28.50 €
      Deze blend van 40% Merlot en 60% Cabernet Sauvignon is lichtpaars van kleur. In de geur viooltjes, zoete kers, pruimen en balsamico. Erg sappig van smaak, filmend, redelijk krachtig maar niet te zwaar met flink wat fruit en een lichte afdronk.
    • MALBEC, ZOLO, MENDOZO, ARGENTINIË
      7/37 €
      De neus vult zich met aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, zwarte aarde, bramen en pruimen. De smaak is vol, zacht en stevig met hetzelfde zwart fruit en subtiele kruiden. Aangevuld door een lange, volle afdronk met een heerlijke hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten.
    • MONTELPULCIANO, DI SIPIO IL ROSSO. ABRUZZE, ITALIË
      8/39.50 €
      Een robijnrode wijn. Dit is duidelijk een echte Italiaan: kersen en zoethout hebben de bovenhand, wat zoetere bessen maken het bouquet compleet. In de mond veel fris fruit en prettige zuren en voldoende body, waardoor de smaakervaring lang en vol is.
    • SHIRAZ, BERTON VINEYARDS, AUSTRALIË
      7/37 €
      De Metal Label Black Shiraz is absoluut een ware traktatie gemaakt van Shiraz. Deze wijn heeft een rijping van 4 maanden met Frans eikenhouten staven ondergaan. We ruiken heerlijk zwarte bes, pruim, mokka en fijne tonen van het eikenhout. De wijn smaakt rijk en geeft smaken van pruim en mokka in een goed tannine structuur, de wijn heeft fijne spicy tonen in de afdronk.
    • RIOJA, 90% TEMPRANILLO & 10% GRACIANO, MIGUEL ANGEL MURO RESERVA, SPANJE
      59.50 €
      De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Er volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 17 maanden. De geur van deze Rioja is intens met tonen van zoethout, framboos en vanille. In de smaak geroosterde tonen, hout en licht kruidige aroma’s in de afdronk.
    • Guadalupe Tinto, Alentejo, Portugal
      30 €
      Quinta do Quetzal ligt in het hart van de regio Alentejo, op de rijke hellingen van Vidigueira. Het microklimaat en de heuvels maken het dé perfecte locatie voor een uniek terroir. De druiven worden bovenin de adega gestort en eindigen als heerlijke wijnen in de wijnkelders, uitsluitend geholpen door de zwaartekracht. De kelders liggen diep onder de grond, waardoor ze op natuurlijke wijze koel blijven en de wijnen langzaam kunnen rijpen. Guadalupe Tinto is een fruitige rode wijn gemaakt van 40% Aragonez, 40% Trincadeira en 20% Alfrocheiro. Aroma’s van gedroogde kers en framboos.
    • Crianza, Dominio de Calles, Valencia, Spanje
      37.50 €
      50% Cabernet Sauvignon, 28% Garnacha, 15% Tempranillo, 7% Syrah

      Deze crianza van Bodega Vegamar rijpt 18 maanden in Amerikaans eiken en rijpt vervolgens nog 24 maanden door op fles. De kleur is diep baksteen rood. Geuren van eiken, vanille en rijp rood fruit. In de smaak zeer zachte, ronde, zoete tannines met een lange finale.

    • SCHWARZ THE BUTCHER PINOT NOIR 2020
      40 €
      Weingut Schwarz werd in 1999 opgericht door Hans Schwarz, van origine een slager. Samen met zoon Michael maakt hij fantastische wijnen. The Butcher Pinot Noir is gemaakt van 100% Pinot Noir en is helder robijnrood van kleur. Een hele mooie Pinot Noir met voldoende rijpheid en diversiteit aan smaak.. Fruittonen van rode bessen, aardbeien en kersen aangevuld met lichte karamel in de afdronk.
    • FIGARETTO AMARONE, VALPOLICELLA, ITALIË
      79.50 €
      De druiven van deze Valpolicella (Corvina, Corvinone en Rondinella) worden met de hand geplukt in de 3e week van oktober. De druiven worden op stromatten, 120 dagen, te drogen gelegd. 55% van het sap van de druiven verdwijnt hierdoor. Daarna gaan de druiven in stalen tanks waar dagelijks het sap van de wijn over de gekneusde druivenschillen gepompt worden. De wijn rijpt 24 maanden in Franse eiken vaten en vervolgens 6 maanden op fles. Deze Amarone is op en top genieten.
    • CHIANTI CLASSICO, I SODI, TOSCANE, ITALIE
      45 €
      De naam “I Sodi” “Harde bodem” waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Naast Sangiovese gebruikt de wijnmaker ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo. In de geur kersen, kruidig, viooltjes, frisse zuren en smaak van rode kersen, krachtig, rijpe tannines en zoethout.
    • VALPOLICELLA SUPERIORE, CORTE FIGARETTO, ITALIË
      55 €
      Het wijnhuis ligt net boven Verona. Er wordt hier gewerkt volgens oude traditie en moderne wijnbouw. De wijn rijpt na fermentatie 14 maanden op houten vaten. De Valpolicella geeft een frisse indruk en bezit een aromatische complexiteit van rijpe kers en braam, maar ook salie en koffie. De wijn heeft een aanhoudende, maar verfijnde en elegante dronk.
    • BOBAL&SYRAH, ALTOLANDON CUENCAME, SERRANÍA DE CUENCA, SPANJE
      47.50 €
      Deze unieke wijn uit Landete, Serranía de Cuenca, groeit op 1100 meter hoogte op arme, zanderige en rotsachtige bodems.

      Het klimaat, een mix van continentaal en mediterraan, met grote temperatuurverschillen en gunstige mediterrane wind, zorgt voor een ideale rijping van de druiven. 8 maanden houtrijping in Frank eikenhouten vaten. Deze wijn, biologisch en veganistisch, weerspiegelt de ziel van de regio en de toewijding aan duurzame landbouw. Een erg smakelijke wijn met rijk, goed fruitkarakter, fijne tannine, zeer rijke natuurlijk zuurgraad en zijde zachte afdronk

    Port & dessertwijn

    • 20 years old white Tawny, Douro, Portugal
      12.50 €
      Een mooie amberkleur met een hint naar koper. Complex bouquet met een rijk aroma van amandelen en honing. Een mooi, zacht en fluweelachtig palet.
    • 10 years old Tawny, Douro, Portugal
      9.50 €
      Een mooie geel bruine kleur met een intense neus van gedroogd fruit en lichte vanille.
      Goede complexiteit in de mond, zacht en lang in de afdronk.
    • 20 years old Tawny, Douro, Portugal
      14.00 €
      Een mooie diepe geelbruine kleur met een intense neus en een goede complexiteit. Een mix van honing, melasse (een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten) met een hint van gedroogd fruit en noten. Een mooi, zacht en harmonieus palet, met een aangename en lange afdronk.
    • 40+ years old Tawny, Douro, Portugal
      19.50 €
      Een mooie intense geel bruine kleur. Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing. Een mooi mollig en vlezig palet.
    • Ocha Moscatel
      8.50 €
      Deze dessertwijn heeft een intens aroma waarin fruit zoals meloen en gekonfijte citrus en bloemen de overhand hebben. Zacht en zoet in de mond, elegant door de fruitigheid. De afdronk is intens en van lange duur.
    • Vegamar - dulce 2019, Valencia, Spanje
      8.50 €
      Rijp tropisch fruit zoals ananas en banaan, perzik, op de achtergrond bloemig. Zoete en licht frisse fruitsmaak.
    • Sauternes
      7.50 €
      Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.
    • Quinta do Quetzal Rich Red
      8.50 €
      gemaakt van de druif Alicante Bouschet, zoet en zachte rode dessertwijn
    • Pedro Ximenez ‘Monteagudo’
      6.95 €
      Sterke geur van rozijnen en zoethout. In de mond erg zacht, warm en zoet, met een uitstekende balans van zuurgraad en zoetheid, waardoor het erg aanhoudend en volumineus is.
    © Copyright - Brasserie Meat the Butcher | Orange Hotel Marketing